בשנים האחרונות ישנה עלייה משמעותית בפתרון סכסוכים עסקיים, משפטיים וכספיים באמצעות הליך בוררות או גישור, כחלופה להתנהלות בבתי המשפט. לעיתים הצדדים עצמם בוחרים לפנות להליך בוררות וגישור ולעיתים זהו בית המשפט עצמו אשר מפנה את הצדדים בסכסוך לנסות ליישר את ההדורים באמצעות הליך יעיל, נוח ותקשורתי של גישור.
העולם העסקי כולל גם סכסוכים, עימותים וחוסר הסכמה – במקרים רבים ומגוונים וזהו חלק מהתנהלות עסקית בין אם נרצה ובין אם לאו. משרד רואי חשבון הוגן, גינזבורג, יודלביץ' ושות' מספק גם שירותי בוררות וגישור, ע"י מגשרים מוסמכים וחברי המרכז לבוררות ולגישור של לשכת רואי חשבון בישראל. כאשר אתם פונים להליך בוררות וגישור במשרד רואי חשבון הוגן, גינזבורג, יודלביץ' ושות' אתם מקבלים שירות מקצועי ללא פשרות, אובייקטיביות ועבודה מסודרת לפי טכניקות מוכחות וניסיון עשיר בתחום של פתרון סכסוכים עסקיים מכל הסוגים ובכל סוגי העסקים והארגונים.
השותפים במשרד הינם בעלי הסמכה מקצועית גבוהה בתחומי בוררות וגישור, כאשר בשילוב עם ידע מקצועי בראיית חשבון, ניהול עסקי והיבטים משפטיים משתתפי התהליך מקבלים אפשרות אמיתית לסיים מחלוקות עסקיות בצורה מוצלחת ויעילה, תוך השגת חיסכון מהותי בעלויות וזמן לעומת התנהלות בבית משפט. צוות משרד רואי חשבון הוגן, גינזבורג, יודלביץ' ושות' מנוסה ובעל סמכות לספק חוות דעת מומחה בבתי משפט בתור מומחי הליכי בוררות וגישור.
קצת על בוררות וגישור
- גישור: תהליך בהסמכה בין שני צדדים המעורבים בסכסוך או מחלוקת עסקית, התהליך מובל ומנוהל ע"י מגשר מוסמך. מטרת ההליך היא הגעה לפתרון יצירתי וכזה אשר יספק תוצאות כמה שיותר מיטביות עבור כל הצדדים והגנה על זכויותיהם. מדובר על מו"מ בתנאים סטריליים עד כמה שניתן ועם ניהול אפקטיבי בטכניקות מיוחדות ע"י המגשר, כך שניתן להתעלות מעל מחלוקות ולהגיע לפתרון אמיתי. הליך הגישור דיסקרטי ומוגן.
- בוררות עסקית: תהליך דומה לגישור ואמצעי יעיל וזול לפתרון סכסוכים עסקיים כאלטרנטיבה להגעה לערכאות משפטיות. בוררות מתקיימת בפרק זמן מוגדר בו מתקיים דיון ומו"מ עד להגעה לפתרון, כאשר בניגוד לגישור, בבוררות ישנו בורר המנהל את ההליך וגם קובע את הפתרון האופטימאלי לתפיסתו – בדומה לשופט בבית משפט. בוררות יכולה להסתיים בפתרון מחייב שיש לו משקל דומה לפסק דין והיא יכולה גם להסתיים עם החלטה בלתי מחייבת לשני הצדדים.
ההבדל בין בוררות לגישור
תהליכים של בוררות וגישור דומים מאד בבסיס שלהם ולעיתים רבות, אנשים נוטים להתבלבל בניהם ואפילו חושבים שמדובר באותו תהליך.
בוררות וגישור הם תהליכים העוקפים את בית המשפט באופן חוקי, כאשר הבסיס לקיום בוררות או גישור הוא הסכמה הדדית של כל הצדדים להעבר של הדיון על הסכסוך בין כולתי הבורר או המגשר.
אז מה בכל זאת ההבדל בין התהליכים?
ההבדל העיקרי בין גישור לבוררות הוא בעצם גודל הסמכות של המגשר או הבורר אשר מוענקת לו על ידי הצדדים.
בתהליך של גישור נדרשת הסכמה של הצדדים השונים להסכים לגישור עצמו אך בפועל בתהליך גישור ראשי אחד הצדדים לסגת מההסכמה שלו ולשנות את רצונו ולסכם דברים אחרת. למגשר עצמו אין סמכות לשנות סדרי יום על הצדדים המעורבים אלא רק לנסות לשכנע אותם להסכם הדדי בין הצדדים.
מנגד, תהליך של בוררות הוא תהליך שבו הצדדים עדיין צריכים להסכים להיכנס אליו ומסכימים לוותר על הזכויות שלהם ובכך מעבירים את הסמכות לקבוע ולדון אותם על יד הבורר.
בתהליך בוררות הצדדים מחוייבים לקביעת הבורר ואין באפשרותם לסגת או לוותר על התהליך ולהשיב אותו לבית משפט.
יש לכם מחלוקת עסקית או סכסוך כספי עם מישהו ואתם מחפשים דרך יעילה, דיסקרטית, מהירה ומקצועית לפתרון? פנו היום למשרד רואי חשבון הוגן, גינזבורג, יודלביץ' ושות' ואתם בדרך הנכונה לפתרון מוסכם וסיום מוצלח של העניין:
03-636-7800
שאלות ותשובות נפוצות
בפועל, כל אחד יכול להיות בורר או מגשר ולכן לא חובה שהבורר או המגשר יהיו רואה חשבון או עו"ד. עם זאת, מומלץ לבחור באדם מקצועי וישר אשר יש לו היכרות עם החוק ועם תהליכים של סכסוכים ופתרונות יצירתיים על נת שהבוררות או הגישור יהיו מקצועיים ואמינים ככל שניתן.
כן. הפסיקה של הבורר מחייבת את כל הצדדים המעורבים ודינה שווה לפסק דין של בית משפט. בפסיקה הבורר נותן פירוט ונימוקים על החלטתו וכן, הצדדים יכולים לערער על הפסיקה.
לשני התהליכים יתרונות כמעט זהים כגון עלויות נמוכות בהשוואה לבית משפט, בוררות וגישור נחשבים תהליכים קצרים יותר מבית משפט, המגשרים והבוררים נבחרים בהסכמה על ידי הצדדים, יכולת כל הצדדים לבטא עצמם ועוד.