דף הבית » שאלות ותשובות
שאלות ותשובות
עולם ראיית החשבון והפיננסים הוא בהחלט מורכב וכולל המון היבטים ונושאים, לא סתם לימודי חשבונאות אורכים 4 שנים שאחריהם התמחות של שנתיים… אם נתקעתם לגבי פרט מידע כלשהו או שאלתם את עצמכם שאלה חשבונאית ונותרתם נטולי תשובה – משרד רואי חשבון הוגן, גינזבורג, יודלביץ' ושות' כאן עבורכם והכנו עבורכם קובץ שאלות נפוצות שאנו נשאלים במשרד, עם תשובות תמציתיות ושימושיות עבורן.
בהצלחה ואנו כמובן כאן עבורכם לכל שאלה, בקשה וצורך בנושאי ראיית חשבון, הנה"ח, שכר, מיסוי, אשראי, ניהול עסקי ושאר היבטים כלכליים.
עד מתי אפשר להגיש דו"חות שנתיים לרשויות המס?
באופן עקרוני, הגשת הדו"ח השנתי ליחיד היא עד 30/04 בשנת המס העוקבת ובמקרה של הדו"חות הכספיים לתאגיד התאריך להגשה הוא עד 31/05. כאשר עובדים עם משרד רואה חשבון המייצג אתכם, אנו יכולים בקלות להשיג הארכת זמן ודחייה בהגשת הדו"חות השנתיים, לצורך איסוף נתונים נוספים או פשוט כי לא הספקתם להכין את כל הניירת.
ה-15 לחודש יוצא על יום שבת או על יום חג, האם ניתן לדווח מע"מ ביום העבודה הבא?
כן בוודאי. כאשר יום העברת דיווח המע"מ נופל על שבת או על יום חג/יום מנוחה שבועי לפי דתו של המדווח, רשות המיסים מאפשרת להעביר את הדיווח ביום העבודה הבא. זה נכון גם לגבי דיווחים נוספים. כמו כן, שימו לב שבעת דיווח מקוון של המע"מ, התאריך האחרון לדיווח ותשלום הוא עד ה-19 בחודש.
מהי הנהלת חשבונות כפולה ואיך אדע האם אני מחויב לנהל כך את חשבונות העסק?
הנה"ח כפולה היא שיטה נפוצה מאוד ואכן ישנם סוגי עסקים המחויבים להתנהל לפיה. בשיטה הכפולה מתבצע רישום כפול של הוצאות והכנסות, הן בחשבון ההכנסות והן בחשבון ההוצאות, כדי לייצר איזון חשבונאי למציאות הפיננסית בפועל – מחייבים חשבון אחד ומזכים את החשבון השני.
עסקים גדולים נדרשים להנה"ח כפולה, קרי בעיקר חברות בע"מ ועסקים בעלי מחזורי עסקאות גדולים. צוות משרד רואי חשבון הוגן, גינזבורג, יודלביץ' ושות' ישמח לסייע לכם להבין מה שיטת הנהלת החשבונות המתאימה עבורכם.
העסק שלנו עבר לעבוד עם מנהלת חשבונות חדשה, האם יש משהו שצריך לעשות או התאמות מיוחדות?
בעת מעבר לעבודה עם מנהל/ת חשבונות חדש/ה, רצוי בהחלט לוודא כי מערכת המחשוב וההנה"ח במקום החדש ערוכה לקבל את הגיבוי הממוחשב ממנהלת החשבונות הקודמת, כדי למנוע טעויות, ביצוע מעבר יעיל וחיסכון בעבודה על התאמות רבות ושונות. חוץ מזה כל מנהלי החשבונות עובדים לפי כללים חשבונאיים ברורים ומוגדרים.
מתי אני פונה לרואה החשבון ומתי למנהל החשבונות?
חשוב שתהיה הפרדה בין אנשי הנהלת החשבונות לבין רואה החשבון, כך שרו"ח לא יבצע בעצמו את ההנה"ח – זאת כדי שיהיה גורם מפקח על ניהול החשבונות. יש שאפילו מקפידים להפריד בין משרד הנה"ח למשרד רו"ח איתם הם מתקשרים בחוזה.
כל ההיבטים של רישום חשבונאי, חשבוניות, תשלומים לספקים, רישום תקבולים וכיוצא באלו צרכים להיות מועברים למנהל החשבונות ומדוברים איתו. נושאים כמו דו"חות שנתיים והתנהלות מול רשות המיסים וביטוח לאומי הם באחריות רואה החשבון ועדיף שתעלו אותם ישירות מולו.
מה ההבדלים בין הנהלת חשבונות פנימית להנהלת חשבונות במיקור חוץ?
הנהלת חשבונות פנימית מבוצעת ע"י מנהל חשבונות המועסק ישירות על ידכם כעובד שכיר לכל דבר, כולל העסקה ישירה עם כל עלויות המעביד. הנה"ח במיקור חוץ היא העברת כל נושא ניהול החשבונות לספק מקצועי וחיצוני לעסק שלכם, ללא העסקה ישירה אלא בתשלום חודשי. אותו מנהל חשבונות חיצוני לרוב יטפל גם בלקוחות ועסקים אחרים ולא בלעדית בעסק שלכם. במשרד רואי חשבון הוגן, גינזבורג, יודלביץ' ושות' רואי החשבון מפקחים ומבקרים את עבודת צוות ניהול החשבונות המספק שירותים במיקור חוץ לעסקים וחברות.
האם כדאי לי להפוך את העסק לחברה בע"מ?
הפיכת עסק תחת עוסק עצמאי לחברה בע"מ היא צעד משמעותי ובעל יתרונות רבים יחד עם חובות שונות והיבטים שחשוב לקחת בחשבון. יש לקחת בחשבון מחזור עסקי, קיומם של משאבים (זמן וכסף) להתנהלות התקינה והנדרשת מחברה בע"מ, נושא מיסוי חברות לעומת עסקים עצמאים ושאר היבטים מעשיים לכדאיות המהלך. רצוי לבצע בחינת מהלך כזה בעזרת רו"ח המתמחה בתחום זה מכיוון שמדובר על צעד מהותי מאוד ובעל משמעויות שיש להכיר ולנתח מראש.
איך אדע האם להגדיר את החברה כחברה משפחתית?
חברה משפחתית היא סוג התאגדות המוגדר בחוק ואכן במקרים מסוימים היא דרך ההתאגדות המתאימה מבחינות כלכליות שונות. בחברה משפחתית, כל בעלי המניות הם בני אותה משפחה, בהתאם להגדרות סעיף 64-א' לפקודת מס הכנסה. כמו במקרה של הקמת חברה בע"מ על בסיס עסק עצמאי, חשוב לקבל ייעוץ מקצועי מרואה חשבון מומחה בחברות והתאגדויות כדי להבין את כל המשמעויות ולבחון האם המהלך כדאי מבחינת רווח, זכויות, יכולות ניהול ואפשרויות עסקיות. משרד רואי חשבון הוגן, גינזבורג, יודלביץ' ושות' עוסק רבות בתחומי ההתאגדות ונשמח ללוות אתכם ברישום והקמת החברה.
מהו תהליך הקמת ורישום חברה?
לצורך הקמת חברה בע"מ יש לבצע תהליך בירוקרטי מסודר ומוגדר, כאשר הרבה יותר קל לבצעו בעזרת גורם מקצועי, כמו רו"ח מלווה – במילא חברות חייבות להתקשר עם משרד רואה חשבון מלווה ומבקר. הקמת חברה מצריכה רישום ברשם החברות וקבלת מספר ח.פ. כמו כן יש לשלם אגרת רישום ולהגיש טפסים שונים, לאחר אימות עו"ד, לרשם החברות: טופס רישום מלא, תקנון חברה, הצהרת בעלי מניות, הצהרת דירקטורים ומסמכים נוספים לרישום חברה.
מה שונה בין הצהרת הון ראשונה להצהרות הון המגיעות אחריה?
הצהרת הון ראשונה היא ההצהרה הראשונה שנישום מתבקש להגיש ע"י רשות המיסים ויש לה חשיבות רבה מאוד כי פקידי רשות המיסים ישוו הצהרות הון עתידיות לאותה הצהרה ראשונה – כך שככל שיהיו יותר הבדלים מהותיים בין ההצהרות כך הנישום יידרש ליותר הסברים ואסמכתאות לגבי מקור הכספים – בעיקר כאשר עולים הפרשים הנראים תמוהים או גבוהים מדי לעומת דיווחי הנישום לרשות המיסים.
הצהרת הון נדרשת בשלב כזה או אחר מכל אדם הפותח עסק עצמאי או אשר מגיש דו"ח שנתי על הכנסות. כמה שנים לאחר הגשת הצהרת הון ראשונה תגיע דרישה להצהרה נוספת.
מה זה טופס 1214 ומה השפעתו על שומת המס הסופית שלי?
טופס 1214 מוגש ע"י נישומים רבים מדי שנה, לרוב ע"י משרד רואה חשבון מייצג כמו במקרה של משרד רואי חשבון הוגן, גינזבורג, יודלביץ' ושות'. הטופס מיועד לצרכי תוספת נתונים לחישוב סופי של שומת מס הכנסה שעל הנישום לשלם עבור שנת המס המדווחת. כמובן שבמקרים מתאימים הגשת הטופס תגרור החזרי מס ממס הכנסה, אם המקדמות ששולמו לאורך השנה היו גבוהות מהרווח הסופי. יש לבגיש טופס 1214 בצורה מפורטת במיוחד ולרוב ביחד עם טפסים ומסמכים נוספים, כך שיש חשיבות רבה לביצוע נכון של התהליך ועם עדיפות לניהול התהליך כולו – כולל ההגשה – ע"י משרד רו"ח מייצג.
מתי משתלם לפתוח חברה בחו"ל?
פתיחת חברה בחו"ל היא בחירה עסקית רלוונטית לעסקים רבים שבסיסם בישראל, אך מבחינה עסקית, כלכלית והיום גם רגולטורית, זהו צעד שיש לשקול בכובד ראש ולבחון את כדאיותו הכוללת מבחינה משפטית, כלכלית, עסקית ומן הסתם מבחינת היבטי מיסוי ורגולציה. אם פעילותכם העסקית כוללת פעילות נרחבת בחו"ל ויצירת הכנסות בחו"ל, בהחלט יכול להיות שיהיה משתלם וכדאי עבורכם להקים חברה במדינה רלוונטית כלשהי – תהליך מורכב מבחינות רבות ושאנו במשרד רואי חשבון הוגן, גינזבורג, יודלביץ' ושות' מכירים היטב ומנוסים בו הן מבחינת רישום החברה בחו"ל והן מבחינת מיסוי בישראל והתאמה לדרישות החוק והרגולציה בכל מדינה.
בהקמת חברה בחו"ל, לרוב נשאף לתכנון מס אפקטיבי עד כמה שניתן לייצר, למשל הקמת חברה במקלט מס או במדינה עם מבנה מיסוי המאפשר חיסכון משמעותי תוך התאמה רגולטיבית ועסקית לפעילות העסק.
עדיין נשארו לכם שאלות או משהו אינו ברור דיו? פנו היום למשרד רואי חשבון הוגן, גינזבורג, יודלביץ' ושות' ונשמח לתת לכם מענה מקצועי ומדויק לכל דבר וכמובן לצרף אתכם למשפחת הלקוחות המרוצים שלנו.